Kategorier
Chrome OS Chromebook Nyheter Operativsystem

Grafikacceleration för linuxappar i Chromebook

Jag har tidigare skrivit om hur Google nu börjat öppna upp för linuxappar i Chromebooks. Detta är en stor sak eftersom att en av de stora brister som finns i Chromebooks är tillgången till appar. Särskilt sådana som går att köra offline.

Grafikaccelerationen i Linuxapparna går nu att sätta igång. Detta gör det möjligt att köra fler spel. Tyvärr ligger detta fortfarande i utvecklingsfasen så för att kunna nyttja detta så måste ni f n byta förråd, eller kanal, som det kallas i Chromebook. Ni måste byta till kanalen ”canary”. Dessutom fungerar detta inte på alla Chromebooks utan bara vissa modeller. Men om ni kan aktivera Linuxappar så kan ni förmodligen få igång grafikaccelerationen.

Ett litet varningens ord innan ni gör detta. Betänk att Canary är utvecklingsförrådet och saker och ting kan vara mer instabilt.

Jag gjorde följande:

  1. Aktivera developer mode.
  2. Byt kanal till Canary
  3. Aktivera Linuxappar

Innan du byter kanal är det bäst att du först kollar att du faktiskt kan aktivera linuxappar i just din enhet. Så börja med steg 3 och om det fungerar så kör du ett till tre igen.