Kategorier
Chrome OS Chromebook Nyheter Operativsystem

Hur man installerar en skrivare för Linux i en Chromebook

En Chromebook blir mycket mer användbar om man aktiverar Linuxdelen i datorn. Man får tillgång till så många fler verktyg som kan kan behöva. Linuxdelen körs dock i ”en sandlåda” (Virtuell maskin) inuti Chrome OS vilket gör att det kan bli lite krångligt att få igång vissa saker. En sådan sak är hur man skriver ut direkt ur Linuxdelen. Därför kommer här en liten instruktion om en lösning på problemet.

Vi måste först installera två saker. Det är CUPS servern och skrivarhanteringen.

Öppna först linuxterminalen i din Chromebook. För att installera CUPS servern skriv följande kommando: sudo apt-get install cups -y

När det är klart installerar du skrivarhanteraren genom att i samma terminal skriva: sudo apt-get install system-config-printer

När det är klart skriver du bara system-config-printer i terminalen så kommer inställningsverktyget för skrivare upp. Där är det enkelt att följa instruktionerna för att ställa in en nätverksskrivare. Om du har rätt skrivare kommer detta att vara automatiskt och du behöver inte göra någonting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *