Kategorier
Linux Nyheter Operativsystem

Lenovo IdeaCentre 3 inget bra alternativ för Linuxanvändare

Jag har haft behov av en ny dator och jag har tidigare haft ganska goda erfarenheter av Lenovo. Därför kändes det ganska tryggt att beställa en Lenovo IdeaCentre 3. Det första jag gjorde när jag fick hem den var naturligtvis att försöka installera Linux i den eftersom att verkligen inte gillar att jobba i Windows. Det första jag noterade var att Lenovo hade en helt ny BIOS.

Till min förvåning visade sig att det inte gick i installera Linux. Jag testade med flera distributioner och medier. Det kom hela tiden felmeddelanden som verkade vara kopplade till hårddisken. Det gick så långt att jag kontaktade företaget som sålde maskinen. Deras support tyckte det var konstigt att det inte fungerade och bad mig kontakta Lenovo. Tyvärr fick jag ett riktigt tråkigt svar från Lenovo. Jag fick den artiga versionen av ”Det skiter vi i. Var nöjd med som följde med datorn”.

Jag blev därför tvungen att återlämna datorn. Rätt trist enligt min åsikt med tanke på att både pris och specifikation så riktigt lovande ut. Jag har istället beställt en annan dator och jag återkommer min åsikter om den senare. Vi får dock hoppas att det inte blir det antiklimax som detta var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *