Kategorier
Nyheter Okategoriserade

Kompletta IT lägger ner

För er som inte vet så har vi drabbats av ett litet problem. Vårt hus står ivägen för Norrbotniabanan.

Precis som de flesta andra som drabbats så tyckte vi att detta var trist men vi har funnit oss i vårt öde för allas bästa. I vår fantasi så trodde vi att staten skulle lösa in oss och snabbt hjälpa oss att hitta ett nytt boende där vi kunde leva lyckliga. Nåja… så blev det inte. Istället så fick vi veta att inlösen skulle ske “sen”. Åren har gått och vi har sett hur batterifabriken dragit igång och hur fastighetsmarknaden börjat brinna. I princip varje vecka under de senaste åren har vi lusläst hemnet och sett hur fastigheterna till salu blivit färre och färre. Och dyrare och MYCKET dyrare.

Själva har vi inte så stora krav. Vi vill bo som vi gör nu. Lite lantligt i ett äldre hus men ändå inte allt för långt från kommunikationer. Problemet är att vi blivit mer och mer övertygade om att detta inte kommer att erbjudas oss i Bureå när Trafikverket väl bestämmer sig för att börja lösa in fastigheterna.

Denna realitet har skapat en del oro hos oss. Måste vi flytta? Var kommer vi då att hamna? Som det sett ut de sista två åren så har vi blivit övertygade om att det kommer att bli en bit från mina nuvarande kunder. Denna insikt gjorde att jag jag sökte ett deltidsjobb i våras för att minska riskerna när flytten väl blir verklighet. Det senaste vi hört är att inlösen skall ske 2022-2023.

P g a dåligt minne och taskig självinsikt trodde jag att det räckte med att kavla upp ärmarna så kunde jag hålla både företaget och min nya anställning igång. Det har visat sig HELT omöjligt. F n är jag svårt utarbetad. Det var tvunget att ske en förändring.

Efter mycket funderande och samtal inom familjen har jag därför beslutat att lägga ner företaget till årsskiftet. Jag är inte purung längre och min nya arbetsgivare har visat sig både lyhörd och flexibel. Det är förvisso lite tungt att stänga efter så många år men det känns ändå som rätt beslut.

Jag vill tacka alla för den tid som varit och självklart vill jag som avslutning säga att jag är så fruktansvärt tacksam för alla människor, som under dessa år har varit villiga att välja bort stängda datorlösningar till förmån för öppen källkod, så att mitt jobb inte bara handlat om ekonomi utan även om en hel del ideologi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *